Wastea Green tea pineapple Web.jpg

WASTEA Black Tea & Orange

WASTEA Orange, een echte duurzame dorstlesser! 

Iedereen kent de sinaasappelsap machines bij de supermarkt waar je je eigen fles kan afvullen. Je hebt er vast wel eens een gekocht, heerlijk zo’n verse jus! Maar wat gebeurt er eigenlijk met die overgebleven sinaasappelschillen? Veelal worden ze, vuilniszakken vol per dag, weggegooid. Onwijs zonde! Deze schillen zitten namelijk nog boordevol vitamines en smaakstoffen.

Wastea Web bijgesneden.jpg

Samen met Peelpioneers gaan wij de strijd aan om deze afvalstroom terug te dringen. Dit doen wij door een olie te persen van sinaasappelschillen, waardoor alle geur-, kleur- en smaakstoffen worden onttrokken. Hiervan maken wij de WASTEA Orange. In ieder flesje is maar liefst 43 gram sinaasappelschillen verwerkt!

 

Niet alleen de inhoud van ons flesje is duurzaam, maar ook de verpakking. Het etiket op de fles is geproduceerd van druivenschillen. Niet alledaags! Hiermee maakt onze WASTEA Orange met haar inhoud en haar uiterlijk de wereld een stukje beter.

WASTEA Green Tea & Pineapple

Als je op de markt komt, zie je vaak een fruitboer met een uitgebreid assortiment fruit. Zo ook de ananasringen, je hebt er vast wel eens een gekocht, heerlijk zo’n zoete ananas. Maar wat gebeurt er eigenlijk met die overgebleven ananaskern en -schillen? Veelal worden ze, dozen vol per dag, weggegooid. Onwijs zonde! De kern en schillen zitten namelijk nog boordevol vitamines en smaakstoffen.

Samen met Fred On Tour, een fruitboer op de Zaanse markt gaan wij de strijd aan om deze afvalstroom terug te dringen. Dit doen wij door de ananaskern en -schillen te verwerken tot een vloeistof, waardoor alle geur-, kleur- en smaakstoffen worden onttrokken. Hiervan maken wij de WASTEA Pineapple. In ieder flesje is maar liefst 50 gram ananas verwerkt!

Daar houdt het niet bij op. Het etiket is gemaakt van druivenschillen, maar ook gebruiken wij glas dat voor 90% gerecycled is voor alle smaken WASTEA. Stap voor stap willen wij de duurzame industrie zo een duw in de rug geven. Help jij ook mee?

WASTEA Pineapple, duurzaam en verfrissend!

FROM IDEA TO WASTEA

markt-2.jpg
DE MARKT

Tijdens een wandeling over de markt in Zaandam viel het op dat er dozen vol lagen met 'fout' fruit en fruitschillen. Wij schrokken van de hoeveelheid waardoor we aan de praat raakten met de groenteboer die ons vertelde dat alles werd weggegooid. 

Met deze informatie gingen wij aan de tekentafel zitten en besloten we om een frisdrank te ontwikkelen met als hoofddoel de lokale voedselverspilling (waste) tegen te gaan. Na maanden testen met verschillende afvalstromen is onze eerste ice tea ontstaan, de WASTEA Orange.

Brainstormen in de cafe.png
IMG-20210202-WA0008.jpeg
DE PROEFBATCH

Samen met onze compagnon Distilleerderij De Tweekoppige Phoenix zijn we van start gegaan met het ontwikkelen van onze eerste proefbatch. Hierbij wilden we een zo natuurlijk en duurzaam mogelijke frisdrank produceren, waarin zoveel mogelijk afvalreductie wordt gerealiseerd en het productieproces zo efficiënt mogelijk is ingericht.

DE 1e PRODUCTIE

In september 2021 is het dan eindelijk zo ver. Na het uitdelen van onze proefbatch en verkrijgen van feedback van familie en vrienden, is de eerste productie van onze WASTEA Orange een feit. 

IMG_20210205_145547_edited.jpg
Wastea Web.jpg
DE LANCERING VAN
WASTEA orange

Per 1 november is onze website live en staan wij bij verschillende bedrijven in de Zaanstreek in de schappen. Hoera! 

DE TEKENTAFEL