top of page

WASTEA

Ontdek de duurzame dorstlesser

IMG_7951_edited.jpg

Wink Drinks haar eerste product: WASTEA. Een verfrissend, lekker, ambachtelijk en duurzame ijsthee in vier verschillende smaken. Een ijsthee die..

  • ..is gemaakt op basis van fruit dat we gegooid zou worden;

  • ..is geproduceerd in de Zaanstreek in samenwerking met zorgvuldig gekozen lokale partners;

  • ..is ontwikkeld door frisdrank makers met ruim 10 jaar ervaring

Green Stil.jpg
Black.jpg

WASTEA Black Tea & Orange

Iedereen kent de sinaasappelsap machines bij de supermarkt waar je je eigen fles kan afvullen. Je hebt er vast wel eens een gekocht, heerlijk zo’n verse jus! Maar wat gebeurt er eigenlijk met die overgebleven sinaasappelschillen? Veelal worden ze, vuilniszakken vol per dag, weggegooid. Onwijs zonde! Deze schillen zitten namelijk nog boordevol vitamines en smaakstoffen.

Samen met Peelpioneers gaan wij de strijd aan om deze afvalstroom terug te dringen. Dit doen wij door een olie te persen van sinaasappelschillen, waardoor alle geur-, kleur- en smaakstoffen worden onttrokken. Hiervan maken wij de WASTEA Orange. In ieder flesje is maar liefst 43 gram sinaasappelschillen verwerkt!

 

Niet alleen de inhoud van ons flesje is duurzaam, maar ook de verpakking. Het etiket op de fles is geproduceerd van druivenschillen. Niet alledaags! Hiermee maakt onze WASTEA Orange met haar inhoud en haar uiterlijk de wereld een stukje beter.

WASTEA Green Tea & Pineapple Still & Sparkling

Als je op de markt komt, zie je vaak een fruitboer met een uitgebreid assortiment fruit. Zo ook de ananasringen, je hebt er vast wel eens een gekocht, heerlijk zo’n zoete ananas. Maar wat gebeurt er eigenlijk met die overgebleven ananaskern en -schillen? Veelal worden ze, dozen vol per dag, weggegooid. Onwijs zonde! De kern en schillen zitten namelijk nog boordevol vitamines en smaakstoffen.

Samen met Fred On Tour, een fruitboer op de Zaanse markt gaan wij de strijd aan om deze afvalstroom terug te dringen. Dit doen wij door de ananaskern en -schillen te verwerken tot een vloeistof, waardoor alle geur-, kleur- en smaakstoffen worden onttrokken. Hiervan maken wij de WASTEA Pineapple. In ieder flesje is maar liefst 50 gram ananas verwerkt!

Pineapple Sparkling - With shadow.png
Rooibos.jpg

WASTEA Rooibos & Apple

Je hebt vast wel eens een appel geschild. Wat doe je dan met de schil? Die worden meestal weg gegooid, terwijl hier nog heel veel vruchtvlees aan zit. Het is niet voor niets dat 46% van al het geproduceerde fruit weg gegooid wordt. Daar gaan wij wat aan doen!

Momenteel hebben wij een samenwerking met een zorgboerderij in Noord-Holland. Zij leveren naast appeltaarten, ook de appelschillen op de Zaanse Schans. Deze schillen gebruiken wij vervolgens om op te nemen in WASTEA. Per flesje zit er zelfs 55 gram appel in verwerkt. 

Het mag geen geheim zijn dat WASTEA een duurzaam product is. Naast dat het etiket namelijk van druivenschillen gemaakt is, is het glas voor 90%(!) gerycled. Geniet daarom met een goed, duurzaam en verfrissend gevoel van onze nieuwe WASTEA Apple.

FROM IDEA TO WASTEA

markt-2.jpg
DE MARKT

Tijdens een wandeling over de markt in Zaandam viel het op dat er dozen vol lagen met 'fout' fruit en fruitschillen. Wij schrokken van de hoeveelheid waardoor we aan de praat raakten met de groenteboer die ons vertelde dat alles werd weggegooid. 

DE TEKENTAFEL

Met deze informatie gingen wij aan de tekentafel zitten en besloten we om een frisdrank te ontwikkelen met als hoofddoel de lokale voedselverspilling (waste) tegen te gaan. Na maanden testen met verschillende afvalstromen is onze eerste ice tea ontstaan, de WASTEA Orange.

Brainstormen in de cafe.png
IMG-20210202-WA0008.jpeg
DE PROEFBATCH

Samen met onze compagnon Distilleerderij De Tweekoppige Phoenix zijn we van start gegaan met het ontwikkelen van onze eerste proefbatch. Hierbij wilden we een zo natuurlijk en duurzaam mogelijke frisdrank produceren, waarin zoveel mogelijk afvalreductie wordt gerealiseerd en het productieproces zo efficiënt mogelijk is ingericht.

DE 1e PRODUCTIE

In september 2021 is het dan eindelijk zo ver. Na het uitdelen van onze proefbatch en verkrijgen van feedback van familie en vrienden, is de eerste productie van onze WASTEA Orange een feit. 

IMG_20210205_145547_edited.jpg
Wastea Web.jpg
DE LANCERING VAN
WASTEA Orange

Per 1 november is onze website live en staan wij bij verschillende bedrijven in de Zaanstreek in de schappen. Hoera!

Twee nieuwe smaken + nieuw etiket

Het product viel zo goed in de smaak dat wij direct besloten hadden te innoveren. Zo hebben wij een nieuw etiket laten ontwikkelen en hebben we er ook drie nieuwe smaken bij! Pineapple still/ sparkling & Apple. 

Serie 4.jpg
bottom of page