top of page

Wat zijn de duurzame eet -en drinktrends van 2023?

Duurzame eet- en drinktrends blijven zich ontwikkelen en evolueren, en in 2023 zullen er ongetwijfeld enkele nieuwe trends opduiken. Hieronder staan enkele van de verwachte duurzame eet- en drinktrends voor 2023:

  • Gezonde plantaardige voeding - Consumenten zullen steeds meer op zoek zijn naar gezonde plantaardige alternatieven voor vlees en zuivel. Dit kan leiden tot een groei in de verkoop van producten zoals plantaardige vleesvervangers, notenmelk en plantaardige yoghurt.

  • Hergebruik en recycling - In 2023 zal er naar verwachting meer aandacht worden besteed aan het hergebruik en recyclen van verpakkingen. Denk hier aan gerecycled glas, waar ons flesje WASTEA van gemaakt is. Consumenten zullen zich meer richten op merken die milieuvriendelijke verpakkingsoplossingen bieden, zoals herbruikbare of biologisch afbreekbare verpakkingen. Zo hebben wij een techniek waarbij druivenschillen gebruikt worden voor het etiket.

  • Lokale en seizoensgebonden producten - Consumenten zullen steeds meer belang hechten aan het kopen van lokale en seizoensgebonden producten. Dit kan leiden tot een groei in de verkoop van producten zoals biologische groenten en fruit van lokale boerderijen.

  • Vermindering van voedselverspilling - Consumenten zullen zich meer bewust worden van voedselverspilling en zullen proberen om minder voedsel weg te gooien. Dit kan leiden tot een groei in de verkoop van producten zoals voedsel conserveringssystemen en composteerbare afvalzakken.

  • Duurzame drankjes - Duurzame drankjes, zoals plantaardige melk, kombucha en ijsthee zullen blijven groeien in populariteit. Consumenten zullen ook op zoek zijn naar drankjes die verpakt zijn in milieuvriendelijke verpakkingen en die geproduceerd zijn met duurzame ingrediënten. Een voorbeeld hiervan is WASTEA, waarvan het product gemaakt wordt op basis van het vruchtvlees van fruit dat normaliter weg gegooid zou worden.

  • Opkomst van plantaardige eiwitten - We zullen een grotere focus zien op plantaardige eiwitten, zoals peulvruchten, noten, zaden en soja. Meer mensen zullen kiezen voor vegetarische of veganistische eetpatronen vanwege de duurzaamheid voordelen en gezondheidsvoordelen.

  • Duurzame en lokale ingrediënten - Er zal een grotere vraag zijn naar voedingsmiddelen die lokaal zijn geproduceerd en duurzaam zijn geteeld. Dit betekent minder voedselkilometers, minder afval en minder uitstoot van broeikasgassen.

  • Biologische en biodynamische wijnen - Consumenten worden zich steeds bewuster van de impact van conventionele landbouw op het milieu en de gezondheid. Hierdoor zal er een grotere vraag ontstaan naar biologische en biodynamische wijnen, die op een duurzame manier worden geproduceerd zonder gebruik van chemicaliën.

  • Zero-waste cocktails - Bars en restaurants zullen zich meer richten op zero-waste cocktails, waarbij alle ingrediënten worden gebruikt en er geen afval wordt gegenereerd. Dit kan bijvoorbeeld betekenen dat de pulp van citrusvruchten wordt gebruikt om een ​​heerlijke drank te maken.

  • Innovatieve drankverpakkingen - Consumenten zullen meer vragen om milieuvriendelijke verpakkingsoplossingen voor dranken. We zullen meer innovaties zien zoals biologisch afbreekbare rietjes, papieren bekers en flessen die kunnen worden hergebruikt of gerecycled. Of dus het etiket van druivenschillen!

Al met al zijn er veel ontwikkelingen op de duurzame markt op het gebied van eten & drinken. Mocht je eens een duurzaam product willen proberen, bekijk dan ons WASTEA assortiment.

10 weergaven0 opmerkingen
bottom of page