top of page

Over naar onze eerste opslagplek

Stap voor stap is Wink Drinks aan het groeien. Een jaar geleden draaide wij onze eerste grote batch van 4 duizend flesjes! Nu hebben we een opslag nodig om onze voorraad op te slaan. En daar zijn we daar trots op! Alleen hoe hebben wij dit in de tussentijd gedaan? In deze blog lees je hoe dit is verlopen en welke stap wij gaan ondernemen. Veel leesplezier ;)


Waar sloegen wij onze eerste batch op?

Na een jaar ontwikkelen, proeven, feedback vragen en vooral leren hadden we onze eerste grote productie gedraaid op 27-09-2021. Deze productie hebben we, zoals alle productie erna, geproduceerd bij de TweeKoppigePhoenix op de Zaanse Schans en bestond uit 4 duizend flessen. Na de productie hebben wij deze doos per doos verplaatst naar ons kantoor boven het proeflokaal op de Zaanse Schans. De eerste maanden hebben wij hier onze voorraad kunnen opslaan, maar al snel moesten we aan iets anders gaan denken.

Het werd namelijk te klein.


Het kantoor werd te klein, en toen?

Samen hebben we veel om ons heen gekeken. Wilde we een kantoorpand, met magazijn? Of alleen een magazijn? Of toch misschien een garage huren? Dit waren allemaal vragen die door ons hoofd spinden. Het is een spannende stap voor een kleine onderneming want er komt bij iedere keuze kosten kijken.

Zo hebben we eerst bij ons zelf gekeken. Hebben wij (of vrienden) misschien een plek waar we iets op kunnen slaan? Hierbij kwamen wij erachter dat dit allemaal tijdelijk zou zijn, terwijl wij echt wilde gaan schalen en een vaste plek wilde hebben waar we altijd bij kunnen. Zo hebben we gekeken naar verschillende panden en veel af moeten wegen.


In de tussentijd hebben wij, met behulp van Allard & Arthur Kruijt, onze voorraad op mogen slaan op de distilleerderij. Dit was een prima tussenoplossing! Tot Allard in de zomer van 2022 aangaf dat we te groot worden en er eigenlijk te weinig plek is om alles op de blijven slaan. We moesten dus wel verplaatsen.


Op naar een volgende stap!

Door Allard zijn bericht werd er nog meer druk op de ketel gezet. We moesten een knoop doorhakken. Na een tijdje internet afgestruind te hebben, hebben wij besloten om een box te huren in Zaandam! Dit is een box waar wij altijd bij kunnen, zodat zonder problemen onze klanten kunnen blijven leveren. Een grote stap voor Wink Drinks!


71 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page