top of page

Dit zijn de top (fris)drank evenementen van Nederland

Een frisdrank evenement is een bijeenkomst waar frisdrank centraal staat. Het kan verschillende vormen aannemen, zoals een proeverij, festival, workshop, wedstrijd of lancering van een nieuw drankje. Het doel van een frisdrank evenement kan zijn om het bewustzijn van een merk of product te vergroten, nieuwe smaken of producten te introduceren, of simpelweg om de passie en liefde voor frisdrank te delen met gelijkgestemde mensen. Een frisdrank evenement kan worden georganiseerd door een frisdrankbedrijf zelf of door een onafhankelijke organisatie die zich richt op het promoten van frisdrank en de cultuur eromheen.

Nederland kent verschillende frisdrank evenementen die jaarlijks terugkeren en steeds populairder worden. Hieronder vind je een overzicht van de top frisdrank evenementen in Nederland.


Horecava - Een jaarlijkse beurs voor de horeca- en drankindustrie

Horecava is een vakbeurs voor de horeca-industrie die jaarlijks plaatsvindt in Amsterdam, Nederland. Het evenement presenteert de nieuwste producten, diensten en innovaties in de horeca-industrie, met de focus op hotels, restaurants, cafés, catering en andere gerelateerde bedrijven. Horecava is een gelegenheid voor professionals in de branche om te netwerken, te leren over nieuwe trends en technologieën en hun eigen producten en diensten te presenteren. Het evenement omvat exposanten van over de hele wereld, evenals een programma van workshops, seminars en demonstraties gericht op het bieden van inzichten en inspiratie voor deelnemers.


Dutch Tea Festival - Een festival gericht op thee en andere dranken

Het Dutch Tea Festival is een jaarlijks terugkerend festival dat zich richt op thee en andere dranken. Het festival wordt gehouden in Nederland en biedt bezoekers de mogelijkheid om kennis te maken met verschillende soorten thee, koffie en andere dranken. Het evenement omvat proeverijen van verschillende theesoorten, workshops, lezingen en demonstraties van thee-experts, en een markt waar bezoekers thee en accessoires kunnen kopen. Het festival is bedoeld voor theeliefhebbers, maar ook voor professionals uit de horeca- en drankenindustrie, zoals thee- en koffiehandelaren, theesommeliers, en barista's. Het Dutch Tea Festival is een belangrijk evenement voor de thee- en drankenindustrie in Nederland en draagt bij aan de populariteit en het bewustzijn van kwalitatief hoogwaardige thee en andere dranken.


Taste of Amsterdam - Een culinair festival waar bezoekers kunnen genieten van een breed scala aan dranken

Taste of Amsterdam is een culinair festival dat jaarlijks wordt gehouden in Amsterdam, Nederland. Het festival biedt bezoekers de kans om te genieten van een breed scala aan gerechten, dranken en desserts van topchefs en gerenommeerde restaurants uit de regio. Naast culinaire hoogstandjes biedt het festival ook entertainment, zoals live muziek en optredens, en workshops en masterclasses van bekende chefs en drankexperts. Bezoekers kunnen ook deelnemen aan proeverijen van verschillende soorten dranken, waaronder bier, wijn, cocktails en andere alcoholische en non-alcoholische dranken. Taste of Amsterdam is een populaire gebeurtenis in de culinaire wereld en trekt elk jaar duizenden bezoekers aan die willen genieten van de beste gerechten en dranken die Nederland te bieden heeft.


Al met al keus genoeg om jouw frisdrank te ontdekken! Op dit soort evenementen zien bezoekers hoe veel meer soorten dranken er eigenlijk zijn, naast de ‘normale’ dranken die verkocht worden in de supermarkt. De plek om nieuwe smaken te leren kennen, zoals een duurzame ijsthee als WASTEA.


10 weergaven0 opmerkingen
bottom of page