top of page

De ontwikkeling van de ijsthee industrie

De ijsthee industrie heeft zich de afgelopen jaren sterk ontwikkeld en veranderd, met nieuwe trends en innovaties die de industrie transformeren. In deze blog duiken we hier dieper op in, om te beginnen met de vraag: wat is (duurzame) ijsthee eigenlijk?


Wat is ijsthee?

Ijsthee is een populaire verfrissende (fris)drank die in de zomermaanden veel wordt geconsumeerd. Er zit wat thee-extract in, maar ijsthee is ook zoet en zuur. Over het algemeen wordt er positief gekeken naar ijsthee vanwege de verfrissende smaak en het lage caloriegehalte, vooral wanneer het wordt gemaakt met natuurlijke ingrediënten en minder suiker. Bovendien is ijsthee een goed alternatief voor frisdranken met een hoog suikergehalte.


Er zijn echter enkele punten van zorg met betrekking tot ijsthee. Ten eerste bevatten sommige commerciële merken van ijsthee vaak veel suiker en kunstmatige ingrediënten, wat de voedingswaarde en de duurzaamheid van de drank kan aantasten. Ten tweede kan de productie van ijsthee, vooral wanneer het commercieel wordt geproduceerd, ook een negatieve impact hebben op het milieu vanwege de hoeveelheid energie en water die nodig is om het te produceren en de afval die wordt gegenereerd.


Over het algemeen kan ijsthee als een gezonde en verfrissende drank worden beschouwd, vooral wanneer het op een duurzame en gezonde manier wordt geproduceerd. Als consument is het daarom belangrijk om te kijken naar de ingrediënten en het productieproces van de ijsthee die je consumeert, en te kiezen voor merken die natuurlijke en duurzame ingrediënten gebruiken en zich inzetten voor duurzame productiepraktijken. Hier is WASTEA een voorbeeld van.


Hoe heeft de ijsthee industrie zich de afgelopen jaren ontwikkelt?

De ijsthee-industrie heeft de afgelopen jaren een aanzienlijke groei doorgemaakt. Wereldwijd is de markt voor ijsthee in de afgelopen tien jaar bijna verdubbeld en wordt er jaarlijks meer dan $ 8 miljard aan besteed.


Een belangrijke trend die heeft bijgedragen aan deze groei is de toenemende vraag naar gezondere drankopties. Consumenten willen minder suiker en calorieën in hun drankjes en zijn daarom op zoek naar alternatieven voor traditionele frisdranken. IJsthee is in dit opzicht een aantrekkelijke optie, omdat het vaak minder suiker en calorieën bevat dan frisdranken en ook kan worden gemaakt met natuurlijke ingrediënten.


Daarnaast is ook een andere ontwikkeling op opkomst van koude gezette ijsthee en geconcentreerde ijstheemelanges. Deze producten worden vaak gemaakt met hoogwaardige theebladeren en kunnen een diepere en complexere smaak hebben dan traditionele ijsthee. Bovendien kunnen ze gemakkelijk worden aangepast aan de voorkeuren van de consument, door te variëren in sterkte en smaak.


In de ijsthee-industrie is er ook geprofiteerd van de trend van functionele ingrediënten, waarbij ingrediënten worden toegevoegd om specifieke gezondheidsvoordelen te bieden. Bijvoorbeeld, sommige ijstheeën bevatten antioxidanten, zoals groene thee-extract, terwijl anderen zijn verrijkt met vitamines of kruidenextracten.


In het kort heeft de ijsthee-industrie heeft zich de afgelopen jaren ontwikkeld door zich aan te passen aan de veranderende behoeften en voorkeuren van consumenten en door nieuwe producten te introduceren die gezonder en natuurlijker zijn. Dit is niet zomaar iets, omdat als je innoverend wil zijn dat steeds moeilijker wordt.


4 weergaven0 opmerkingen
bottom of page