top of page

Onze eerste duurzame frisdrank tegen voedselverspilling!

Dat voedselverspilling in Nederland een grote verbeterslag verdiend kan niemand ontkennen. Zo verteld bijvoorbeeld samen tegen voedsel verspilling.nl ons dat alleen al in Nederland zo'n 2 miljard voedsel wordt verspilt op jaarbasis. Veelte veel natuurlijk!


Bovenstaande is ook precies de reden waarom wij WASTEA hebben ontwikkeld. Een beweging die niet alleen voedselverspilling tegen gaat maar ook letterlijk op de (menu)kaart zet. Met onze naam proberen we ook het bewustzijn van mensen te vergroten. Daarnaast willen we ook laten zien dat je creatief kan zijn om voedselverspilling tegen te gaan. Kijk bijvoorbeeld naar de ananasschillen van de markt uit Zaandam.

Deze worden inclusief vruchtvlees en al weggegooid. Alleen de binnenste ringen worden op dit moment verkocht en dit terwijl de ananas helemaal is verscheept vanuit Costa Rica! Ongelooflijk zonde. Dus wij hebben op een zaterdagmiddag alle ananasschillen meegenomen, maar wat is next? Brouwen!


Eerst wordt er op kleine schaal getest op de smaak. De smaakbeleving moet natuurlijk net zo goed zijn als dat het flesje duurzaam is. Na veel testen en proeven hebben we uiteindelijk de juiste combinatie gevonden! Dan wordt er 500 liter thee gezet en worden de ananasschillen in een ketel gezet zoals hieronder is te zien.
Na dit proces is het tijd voor ons om de flesjes WASTEA handmatig af te vullen. Dit doen we allemaal zelf en inderdaad dat is veel werk! Maar het voelt erg fijn om de ananasschillen toch nog een keer te gebruiken terwijl ze normaal gesproken zouden worden weggegooid. Om WASTEA de duurzaamste frisdrank te benoemen hebben wij ook gedacht aan de verpakking. Ons glas is voor 90 gerecycled en onze etiketten zijn van druivenschillen, natuurlijk afbreekbaar dus!


Met als eindresultaat, onze eerste smaak en duurzaamste Ijsthee op dit moment. De WASTEA Green Tea & Pineapple.


Wil je meer weten over ons productieproces? Lees dan deze blogpost.


15 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page